ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Noi scaderi pe bursele europene


 

Noi scaderi pe bursele europene


(30.07.2008)

Actiunile companiilor cotate la bursele europene au scazut pentru a treia sedinta de tranzactionare consecutiva, pe fondul ingrijorarii privind perspectivele sectorului bancar din SUA, al liniilor aeriene si majorarea pretului titeiului.
Institutiile bancare au consemnat cele mai mari deprecieri pe bursele europene, dupa ce agentia Standard & Poors a avertizat, vineri, ca ar putea reduce ratingurile pentru actiunile preferentiale si obligatiunile subordonate ale Fannie Mae si Freddie Mac. Actiunile HBOS, cel mai mare creditor ipotecar britanic, s-au depreciat cu 5,5%, in timp ce cotatia Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, a pierdut 0,7%. Conform unor informatii aparute in presa, Deutsche Bank este tentata sa renunte la oferta pentru Deutsche Postbank, cea mai mare banca de retail din tara.
Tot in sectorul bancar, cotatia Royal Bank of Scotland a pierdut 4,7% dupa ce a abandonat planurile de vanzare a diviziei de asigurari. In compensatie, Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie, a anuntat, luni, achizitia participatiei de 50% detinuta de Royal Bank of Scotland (RBS) la compania mixta Tesco Personal Finance (TPF), pentru 950 milioane lire sterline (1,2 miliarde euro).
Banca UBS, banca europeana cea mai afectata de criza subprime, a pierdut 5,5%, iar Barclays a inregistrat o scadere de 5,3%. Grupul elvetian din domeniul reasigurarilor Swiss Re negociaza achizitia diviziei de asigurari de viata a bancii britanice Barclays.
Indicele paneuropean FTSEurofirst 300 a pierdut 0,9%, ajungand la 1.159,03 puncte, in scadere pentru a treia sedinta consecutiva.
In sectorul transportatorilor aerieni, Ryanair, cea mai mare companie low-cost la nivel european, a pierdut 20%, in urma publicarii datelor trimestriale.

Sursa: Romania Libera

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!