ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » 300 de lei pe cap de inundat


 

300 de lei pe cap de inundat


(30.07.2008)

-- Guvernul da: pentru deces 5000 de lei; pentru casa distrusa 800 de lei; pentru locuinta afectata in proportie de peste 50% 500 de lei

Guvernul "a pretuit" fiecare sinistrat si a ajuns la concluzia ca, la prima vedere, poate primi ajutoare de cate 300 de lei. Suma creste cu cat oamenii au fost mai napastuiti, dar banii vor fi dati cu grija, pentru a nu se inregistra "fraude", dupa cum a spus premierul Tariceanu. Intre timp, apele gonesc alte mii de persoane, iar acumularea Stanca-Costesti, considerata un fel de rezolvare a problemelor, este depasita de debitul Prutului.

Persoanele afectate de inun­datiile din judetele Maramures, Suceava, Iasi, Botosani, Neamt si Bacau vor primi ajutoare financiare de minimum 300 de lei, iar pentru familiile in cadrul carora au fost inregistrate decese in urma calamitatilor meteorologice vor fi alocate cate 5.000 de lei. Pentru familiile si persoanele singure, ale caror locuinte au fost distruse in totalitate, Guvernul va acorda 800 lei de persoana, pentru cele ale caror locuinte au fost afectate in proportie de peste 50%, 500 lei de persoana, iar pentru familiile si persoanele singure ale caror locuinte au fost afectate in proportie de pana la 50% aju­torul va fi de 300 lei de persoana. Ajutoarele financiare vor fi acordate pe baza de anchete sociale ce vor fi realizate de angajatii directiilor de munca din teritoriu. "Acestia sunt de­ja in teritoriu si incearca sa faca evaluarile pagubelor si a numarului de persoane afectate", ne-a de­clarat Mihaela Grecu, director al Directiei de Politici, Strategii si Metodologie Asistenta Sociala. Potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii se estimeaza ca vor fi necesare fonduri in valoare de 12 milioane de lei noi. Fonduri totale de 4,8 milioane lei au fost alocate pentru achizitionarea de alimente destinate sinistratilor din judetele Maramures, Suceava, Iasi, Botosani, Neamt si Bacau, iar o suma de 50 milioane lei va fi acordata din Fondul de interventie al Guvernului pentru refacerea infrastructurii inundate. Tariceanu a cerut, in sedinta de ieri a Guvernului, ca ajutoarele pentru persoanele afectate de inundatii sa nu fie distribuite pausal, ci strict in functie de necesitati, pentru a evita distribuirea frauduloasa a banilor.

Cinci decedati

Ultima statistica a Ministerului Internelor si Reformei Administrative indica o noua victima, la patru zile de la deces, a anuntat, ieri, Victor Paul Dobre, secretar de stat in MIRA. Numarul celor decedati din cauza inundatiilor a ajuns la cinci. Ieri erau afectate de ape 146 de localitati din 6 judete, cand mai erau evacuate 15.183 persoane, peste 9.000 in judetul Neamt. Au fost distruse 148 de locuinte, 123 sunt in pericol de prabusire, iar alte 3919 sunt afectate de ape. Romanii care vor sa-i ajute pe sinistratii din zona Moldovei sunt indemnati sa contribuie la colecta de bani ce va fi organizata duminica, in toate bisericile si manastirile din Arhiepiscopia Iasilor, sau sa doneze bani in contul deschis in acest scop la UniCredit Tiriac Bank - Iasi: RO 19 BACX 0000 0030 1057 8014.

Basescu l-a urecheat pe David

Presedintele Traian Basescu "l-a tras de urechi" pe ministrul de Interne, Cristian David.

Seful statului i-a reprosat faptul ca nu exista o colaborare suficient de buna intre prefectura si presedintele consiliului judetean din zonele afectate de inundatii, informeaza NewsIn.

Sursa: Ziua

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!