ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Europa da unda verde pentru carnea clonata


 

Europa da unda verde pentru carnea clonata


(30.07.2008)

Autoritatile garanteaza pentru sanatatea celor care consuma alimente de la animale clonate

Oficialii europeni sustin ca „nu sunt dovezi stiintifice privind existenta vreunui risc generat de consumul de carne sau lapte provenit de la animale clonate".

Concluzia mult asteptatului raport final al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) arata ca sanatatea oamenilor care se hranesc cu alimente provenite de la animale clonate nu este in niciun fel pusa in pericol, scrie cotidianul britanic „The Guardian".

Schimbare de la o saptamana la alta

„Cercetarile noastre nu prezinta nicio dovada care sa sugereze vreo diferenta intre produsele alimentare provenite de la animalele crescute in mod traditional si cele de la animalele clonate", a declarat seful EFSA, Vittorio Silano, la prezentarea raportului final al autoritatii de profil.

Oficialul european a revenit astfel asupra pozitiei exprimate saptamana trecuta, cand a declarat ca produsele provenite de la animalele clonate ar putea sa nu fie sigure pentru consum, urmand sa fie efectuate studii suplimentare in acest domeniu.

Presiunea americanilor

„Este clar ca sunt probleme semnificative legate de starea de sanatate si de siguranta animalelor clonate, care pot fi mult mai frecvente si mai severe decat in cazul animalelor obisnuite.

Totusi, inca nu se poate preciza care ar fi exact aceste probleme in ceea ce priveste produsele provenite de la vite si porci clonati, deoarece baza de date pe care o avem, in prezent, despre acest subiect este redusa.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!