ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Irosim tone de alge!


 

Irosim tone de alge!


(23.07.2008)

In alte tari, costurile curatarii plajelor sunt amortizate prin valorificarea acestor plante

Munti de alge au fost adunate de pe litoralul romanesc in ultimele doua zile. Desi au utilitate industriala, peste 260 de tone de plante au ajuns la gunoi in acest an.

Plajele romanesti au fost invadate de alge. In primele doua zile din aceasta saptamana, s-au adunat 255 de tone de plante. Cea mai mare cantitate, 75 de tone, s-a strans, in noaptea de luni spre marti, de pe plaja de la Mamaia.

Cu multiple utilitati

Litoralul nostru se confrunta cu fenomenul denumit „inflorire algala". Atunci, aceste plante napadesc plaja. „Recolta" de alge este stransa si aruncata la groapa de gunoi.

In alte tari, acest lucru este considerat o crima, aceste plante avand utilitatea lor. „Algele pot fi folosite in industria alimentara si in cea farmaceutica, dar si ca ingrasamant in agricultura.

Aceste plante, uscate si tratate, sunt utilizate ca material pentru constructii, la izolarea caselor", a explicat purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale „Apele Romane" Directia Apelor Dobrogea – Litoral (DADL), Catalin Anton.

El spune ca, deocamdata, nu exista alta posibilitate decat neutralizarea lor. „In primavara a avut loc o intalnire cu o firma din Franta interesata de prelucrarea algelor de la noi. Speram ca acest parteneriat se va concretiza", a spus purtatorul de cuvant al DADL.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!