ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Scotienii nu se zgarcesc la energia eoliana


 

Scotienii nu se zgarcesc la energia eoliana


(23.07.2008)

Investitii de 755 milioane de euro, in Scotia, intr-una dintre cele mai mari centrale eoliene de pe continentul european

Una dintre cele mai mari centrale eoliene, din Europa va fi construita langa localitatea scotiana Avington si va asigura energia necesara pentru 320.000 de case.

Scotienii au ambitia ca pana in anul 2020 sa produca 50% din totalul de energie electrica din surse regenerabile.

Scotia a anuntat, in acest sens, ca a aprobat construirea uneia dintre cele mai mari centrale eoliene din Europa. Aceasta va fi plasata langa localitatea Abington din South Lanarkshire, una dintre cele 32 de subdiviziuni ale acestei tari. Capacitatea la care va functiona „ferma eoliana Clyde" va fi de 548 de megawati si vor fi puse in functiune 152 de turbine, cu ajutorul carora vor putea fi alimentate pana la 320.000 de locuinte.

Costurile se ridica la 755 milioane de euro si vor fi create aproximativ 200 de locuri de munca. Centrala eoliana va reprezenta un pas important in dezvoltarea energiilor regenerabile atat pentru Scotia, cat si pentru Europa, iar construirea ei va incepe anul viitor si se va incheia in 2011.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!