ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Expertii PHARE pleaca din Romania


 

Expertii PHARE pleaca din Romania


(21.07.2008)

Monitorizarea activitatilor va fi asigurata de Comisia Europeana

Peste 1.000 de oficiali si experti ai Uniunii Europene si fonduri de aproximativ sapte miliarde de euro au sustinut eforturile romanesti de aderare la UE, din 1993.

La sfarsitul acestei luni, echipa de tranzitie PHARE isi va inceta activitatea din tara noastra, monitorizarea restului de activitati urmand a se asigura direct de catre Directia Generala Extindere din Comisia Europeana, informeaza un comunicat de presa.

"Programul PHARE, alaturi de celelalte instrumente de preaderare, a reprezentat un supliment financiar pentru sprijinirea procesului de transformare a Romaniei intr-un stat democratic si o economie de piata.

Mai mult, programul a produs chiar un fel de revolutie culturala la nivelul administratiei si al societatii civile, determinand mai multa rigoare, disciplina si viziune in cheltuirea banului public.

De aceea, putem spune ca in aceasta etapa, Romaniei i-a fost caracteristica dezvoltarea prin integrare", a subliniat seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Niculae Idu.

Agricultura si IMM, cele mai castigate

Aproximativ 200 de milioane de euro au fost alocate agriculturii din fonduri PHARE incepand cu 1991.

Sustinerea financiara totala acordata Romaniei prin programul PHARE, incepand cu 1994, pentru intarirea capacitatii administrative a fost de aproximativ 128 de milioane de euro, suma din care s-au sustinut proiecte de reforma a administratiei publice in trei domenii prioritare - reforma functiei publice, procesul de formulare a politicilor publice, descentralizare si deconcentrare.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!