ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Bani de la UE pentru salvarea naturii


 

Bani de la UE pentru salvarea naturii


(21.07.2008)

Comisia Europeana a dat startul campaniei de selectie a propunerilor de proiecte „Life+" pentru 2008

Romania primeste in acest an 9 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru conservarea naturii si a biodiversitatii.

Suma de noua milioane de euro reprezinta finantarea doar a componentei „Natura si Biodiversitate" din cadrul instrumentului financiar „LIFE+" destinat de Uniunea Europeana problemelor de mediu.

Finantarea totala destinata Romaniei, pentru anul 2008, este de 207,5 milioane de euro si mai include „Life+ Politica si Guvernare in materie de mediu" si „Life+ Informare si Comunicare".

Pentru perioada 2007-2013, bugetul total alocat de Comisia Europeana prin LIFE+ pentru Romania este de 2,143 miliarde de euro.

Proiecte diverse

De finantarile europene LIFE+ pot beneficia organisme, actori si institutii publice si/sau private din Romania. Propunerile de proiecte pentru anul viitor se depun pana la 21 noiembrie 2008 la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD).

Dupa cum a declarat Nicoleta Dobre, consilier in cadrul MMDD, in 2007 au fost depuse proiecte de mediu care se incadreaza in toate cele trei componente LIFE+. „In cateva zile vor fi cunoscute proiectele selectate de Comisia Europeana si atunci se va stabili si cofinantarea MMDD", a mentionat Nicoleta Dobre.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!