ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » 300 milioane de euro pentru cresterea productiei si a consumului de peste


 

300 milioane de euro pentru cresterea productiei si a consumului de peste


(15.07.2008)

Sectorul piscicol din Romania va beneficia, pana in anul 2013, de 307 milioane de euro din fonduri publice nerambursabile, din care sase milioane de euro vor fi cheltuiti pentru incurajarea consumului de peste de catre populatie.
Pentru inceput, vor fi disponibile patru masuri ale programului, respectiv finantarea investitiilor la bordul navelor de pescuit, acordarea de compensatii socio-economice pentru gestionarea flotei, finantarea investitiilor in marketing si procesare si a celor in acvacultura. Finantarea publica poate acoperi pana la 60% din valoarea unui proiect, in cazul acestor masuri.
Sumele alocate pentru acest an sunt de 49 de milioane de euro, au anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, reprezentantii Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA).
"Exista un foarte mare interes pentru proiecte de ferme piscicole care sa realizeze productie intensiva si super-intensiva, pe suprafete mici, avand in vedere ca terenurile sunt foarte scumpe.
Exista interes foarte mare si pentru sectorul de procesare", a declarat presedintele ANPA, Gheorghe Stefan.
Pentru cofinantarea proiectelor, beneficiarii vor putea apela la programul Fermierul, iar pentru garantarea creditelor de la banci, la Fondul de Garantare a Creditului Agricol.
Programul Operational pentru Pescuit va fi implementat gradual, noi masuri urmand sa fie lansate in luna octombrie. Programul va include si finantare pentru Delta Dunarii.

Sursa: Curentul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!