ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » 260 de milioane de euro pentru proiectele de energie regenerabila


 

260 de milioane de euro pentru proiectele de energie regenerabila


(10.07.2008)

Companiile mici si mijlocii, dar si cele mari pot beneficia de cofinantari europene pentru proiecte de energie regenerabila in valoare de maximum 20 de milioane de euro, fondurile puse la dispozitie din bugetul UE si cel roman totalizand 260 de milioane de euro, relateaza NewsIn. Banii ar urma sa vina in cadrul fondurilor de coeziune ale Uniunii Europene.

Fondurile de coeziune ale UE pot fi folosite si pentru pentru proiecte de energie regenerabila, cum ar fi panouri solare, instalatii geotermale sau eoliene, iar guvernul Romaniei sprijina aceste proiecte, au informat miercuri participantii la o conferinta pe tema energiei regenerabile organizata de Ambasada SUA la Bucuresti.

"Fondurile puse la dispozitie pentru proiecte de energie regenerabila sunt in jur de 260 de milioane de euro, din care 220 de milioane vin de la UE si restul de 40 de milioane de la bugetul national", a declarat Cristian Georgescu, manager public pentru politici energetice in Ministerul Economiei si Finantelor.

Valoarea maxima a unui grant este de 20 de milioane, valoarea totala a proiectului neputand depasi 50 de milioane de euro, a precizat Georgescu. Persoanele fizice nu sunt eligibile pentru aceste granturi, iar proiectele nu pot fi inca trimise ministerului spre aprobare, procedura de selectie urmand sa demareze in urmatoarele saptamani, a mai spus oficialul MEF.

Potrivit obiectivelor de mediu asumate de Uniunea Europeana in 2007, de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 20% pina in 2020, Romania s-a angajat sa creasca aportul surselor de energie regenerabila la 24% de la 17,8% cat este in prezent.

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!