ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Romanii au invatat sa ia banii UE


 

Romanii au invatat sa ia banii UE


(10.07.2008)

BCR: Gradul de absorbtie a fondurilor europene ar putea depasi 60% in 2008, fata de 21% in 2007
''O absorbtie buna ar putea genera o crestere economica aditionala de 15%-20%, in perioada 2007-2013''
Fondurile Uniunii pot scoate agricultura romaneasca din subzistenta

Gradul de absorbtie a fondurilor europene ar putea depasi 60% in acest an, comparativ cu circa 21% anul trecut, ca urmare a imbunatatirii capacitatii de atragere a finantarilor provenite de la Uniunea Europeana, potrivit unei analize a Bancii Comerciale Romane (BCR).
Analistii noteaza ca primele rezultate publicate de Ministerul Economiei si Finantelor arata o crestere considerabila a numarului de proiecte aprobate in cadrul celor sapte programe operationale, numarul acestora ajungand la 249 de proiecte, cu o valoare totala de 2,08 miliarde euro, din care o suma de 1,77 miliarde euro este reprezentata de fonduri europene.
"Interesul ridicat al investitorilor privati, dar si al unor organisme de stat din domeniul educatiei si al administratiei locale pentru finantarile europene este demn de luat in seama, in conditiile in care se estimeaza ca o absorbtie buna a acestor fonduri ar putea genera o crestere economica aditionala de 15%-20% in perioada 2007-2013", se spune in analiza publicata ieri, potrivit Mediafax.
Fondurile europene alocate Romaniei in intervalul 2007-2013, inclusiv cele destinate agriculturii, se ridica la aproximativ 30 de miliarde de euro, iar accentul principal este pus pe dezvoltarea rurala si regionala prin investitii in infrastructura. "Fondurile europene pot produce mutatii definitive in structura satului romanesc, indepartandu-l de agricultura de subzistenta si facand posibila o apropiere de agricultura moderna, orientata spre cerintele pietei si de industria prelucratoare ce va absorbi tot mai multa forta de munca din zona rurala", noteaza analistii.

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!