ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » 130 proiecte depuse spre finantare prin Programul Operational Regional de catre microintreprinderile din Regiunea Nord-Vest


 

130 proiecte depuse spre finantare prin Programul Operational Regional de catre microintreprinderile din Regiunea Nord-Vest


(25.06.2008)

Un numar de 130 de proiecte au fost depuse la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest spre finantare pe domeniul Domeniul 4.3. „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”, pana la termenul limita 16 iunie 2008.

Domeniul 4.3. face parte din Axa prioritara 4 a Programului Operational Regional (POR) 2007-2013, „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”.

 

Precizam ca a fost prima licitatie de proiecte pentru acest domeniu – singurul din POR care are termene limita; celelalte fiind organizate pe sistemul „primul venit, primul servit”.

Schema de finantare pentru dezvoltarea microintreprinderilor va fi putea fi accesata si in anii viitori, in cadrul unor cereri de proiecte anuale, care, dupa toate probabilitatile, vor avea loc in anii 2009, 2010, 2011.

 

Cererile de finantare depuse pana ieri la sediul ADR Nord-Vest vor parcurge, pana la momentul semnarii contractelor de finantare, un proces de selectie care cuprinde etapele: evaluare administrativa si a eligibilitatii; evaluare tehnica si financiara, precum si evaluare strategica si corelare.

 

Domeniul 4.3. se adreseaza societatilor comerciale sau societatilor de tip cooperativa, care au pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane de euro. Solicitantii trebuie sa fi avut activitate de cel putin un an si profit din exploatare in ultimul an fiscal.

 

Solicitantii care vor primi cele mai mari punctaje in urma evaluarilor pot primi pana la 200.000 Euro ajutor nerambursabil, iar valoarea totala a unui proiect poate fi intre 20.000-500.000 Euro.

 

Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013 pentru Regiunea Nord-Vest este 24,19 milioane Euro, iar pentru aceasta prima cerere deschisa de proiecte suma totala a fost de 4,77 milioane Euro.

Sursa: ADR Nord Vest

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!