ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Sticla de apa, pusa la zid


 

Sticla de apa, pusa la zid


(24.06.2008)

Sute de miliarde de sticle din plastic sunt utilizate anual pentru ambalarea apei. Aceste imense cantitati de peturi devin repede deseuri si numai 16% din ele sunt reciclate. Restul polueaza natura, fiind atat de putin biodegradabile incat dispar abia dupa sute de ani.

Cercetatorii estimeaza ca extinderea acestui mod de comercializare a apei ar provoca un veritabil dezastru in viitorul deceniu. Retelele de apa si canalizare se vor degrada iremediabil si, fiind din ce in ce mai putini clienti pentru ele, vor lipsi banii pentru refacerea lor.

Mult mai ieftin si mai ecologic ar fi sa se consume apa de la robinet. Banii cheltuiti pe apa ar trebui sa ajute la refacerea retelelor de distributie si la filtrarea corespunzatoare a apei, astfel incat ea sa fie curata si de calitate pentru toti oamenii, nu doar pentru cei care-si pot permite sa o cumpere imbuteliata.

Mai multe orase americane au interzis achizitionarea apei plate imbuteliate pentru angajati

In SUA, 25,5 miliarde de peturi cu apa sunt vandute anual. Doar 16 la suta se recicleaza. In plus, din lipsa fondurilor, retelele de apa risca sa se degradeze.

Americanii consuma extrem de multa apa imbuteliata. Daca in 1980, fiecare bea 19 litri de apa imbuteliata pe an, astazi, ei consuma aproape 115 litri. Putin peste 15 la suta din peturile folosite sunt reciclate.

Pentru producerea apei la sticla de plastic sunt necesare milioane de barili de petrol anual. In Statele Unite insa, viitorul apei imbuteliate este sumbru.

Daca pana acum cativa ani, acest tip de bautura era considerata sinonima cu viata sanatoasa, astazi lucrurile s-au inversat.

Peturile impreuna cu sacii din plastic sunt blamate de tot mai multe persoane constiente de implicatiile ecologice. „Eu plec de la principiul ca o mica schimbare de comportament poate avea consecinte uriase.
A bea sau a nu bea apa imbuteliata este o decizie foarte simpla. Cu atat mai mult cu cat alternativa este la fel de simpla: deschideti robinetul!", spunea David Wilk, un librar american, care militeaza pentru interzicerea apei imbuteliate.

Biserica cere „apa pentru fiecare"

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!