ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » UE pune la dispozitia apicultorilor romani peste doua milioane de euro


 

UE pune la dispozitia apicultorilor romani peste doua milioane de euro


(24.06.2008)

Eugen Zorici, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACAR) a declarat ca apicultorii romani vor beneficia de fonduri europene in valoare de aproximativ doua milioane de euro in perioada 2008-2010, fonduri acordate pentru doua masuri: achizitionarea medicamentelor pentru combaterea unor boli, varooza (sumele alocate fiind de aproximativ 690.000 euro) si pentru refacerea septelului apicol (cu sume alocate in valoare de 1.3 milioane euro).

Refacerea septelului apicol presupune achizitia de albine matca, roi la pachet, roi pe faguri si familii de albine.

Aceste fonduri se acorda crescatorilor de albine sau formelor asociative, grupurilor de producatori recunoscute, o singura data pe an, sumele cheltuite putind fi decontate integral, mai putin TVA. Pentru a putea beneficia de sprijinul financiar, apicultorii trebuie sa realizeze un proiect si sa-l depuna la APIA cu toate cheltuielile efectuate.

Presedintele ACAR mentioneaza faptul ca sustinerea financiara a celor doua masuri vor duce la cresterea productiei de miere si a calitatii acesteia. Fondurile europene destinate apiculturii sint completate cu inca 13,4 milioane lei de la bugetul national.

Sursa: Finantare.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!