ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » UE va propune reglementari pentru eliminarea barierelor in comertul pe internet


 

UE va propune reglementari pentru eliminarea barierelor in comertul pe internet


(23.06.2008)

Comisarul european pentru protectia consumatorilor, Meglena Kuneva, a declarat vineri ca va propune un nou pachet de reglementari, care va facilita comertul eficient si sigur prin intermediul internetului pentru toti cei 490 de milioane de clienti de pe teritoriul UE. Circa 150 de milioane de cetateni europeni apeleaza periodic la site-uri de cumparaturi sau licitatii online, precum amazon.com sau eBay, dar numai 30 de milioane dintre acestia decid sa achizitioneze bunuri sau servicii din afara granitelor propriului stat.

"In aceasta toamna, voi propune o noua legislatie, care va reduce complexitatea reglementarilor in vigoare. Voi prezenta un set de reguli simplificate, care se vor adresa contractelor dintre companii si consumatori incheiate pe teritoriul Uniunii Europene", a explicat Kuneva, intr-un discurs sustinut la Londra.
Totodata, ea va initia un set de reglementari, care vor elimina practicile comerciale incorecte din piata europeana a retailului online. Kuneva doreste o abordare mai consistenta in ceea ce priveste drepturile si practicile, de la perioadele de returnare pana la garantii. "Un set singular, simplu, care sa specifice drepturile si obligatiile, va facilita comertul intre consumatori si companii in spatiul european", a adaugat oficialul. In prezent, Romania este considerata destinatie de risc maxim in majoritatea comunitatilor internationale de e-commerce.

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!