ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Apele Romaniei se degradeaza


 

Apele Romaniei se degradeaza


(23.06.2008)

Multe rauri au trecut, in 2007, la o categorie calitativa inferioara

Poluarea industriala si seceta din ultimii ani au dus la reducerea puritatii apelor de suprafata. Fenomenul s-ar putea mentine daca se continua poluarea.

Raportul Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR) privind calitatea apelor in 2007 arata o degradare a apelor de suprafata din acest punct de vedere fata de anii precedenti. Astfel, in timp ce, in 2005, 29% din rauri se incadrau in categoria intai de calitate (foarte buna), in 2006 ponderea a scazut la 28,5%, pentru ca, in 2007, aceasta sa ajunga la 25%.

In acelasi timp, apele de suprafata incadrate la ultimele categorii (calitate proasta si foarte proasta) au ramas la valori aproximativ egale. Astfel, 5,2% din rauri intrau in 2006 la categoria apelor de calitate proasta si 1,5% din apele supraterane se incadrau la categoria de foarte proasta calitate, valorile ajungand, in 2007, la 4,4%, respectiv 1,54%.

Poluarea industriala, principala cauza

Potrivit reprezentantilor ANAR, degradarea calitatii apelor vine pe fondul mai multor factori, dintre care cel mai important il reprezinta poluarea determinata de activitatile industriale.

De asemenea, calitatea scazuta a apelor in anul 2007 fata de anul anterior a fost influentata si de seceta cu care s-a confruntat Romania pe parcursul verii anului trecut. Totodata, cresterea temperaturii apei a favorizat, izolat, mortalitatea piscicola.

Nu in ultimul rand, un factor de poluare il reprezinta depozitarea necontrolata a deseurilor pe malul sau in albia raurilor.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!