ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Populatia va primi sprijin pentru productia de energie verde


 

Populatia va primi sprijin pentru productia de energie verde


(18.06.2008)

Consumatorii casnici vor putea produce energie din surse regenerabile fara a avea nevoie de licenta in acest sens

Consumatorii casnici si micii industriasi vor fi stimulati sa investeasca in productia de energie verde pentru acoperirea unei parti din consumul propriu, in instalatii de pana la 1 MW.

Astfel, furnizorii de electricitate vor prelua de la acesti mici producatori, fara plata si indiferent de intervalul orar, productia ce le depaseste consumul si o inapoiaza in aceeasi cantitate cand consumul depaseste productia, potrivit unui proiect de act normativ privind sustinerea energiei regenerabile elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor.

„Pe perioada unui an fiscal, cantitatea de energie electrica preluata de furnizor trebuie sa fie returnata integral autoproducatorului", se mentioneaza in documentul citat. Serviciul se poate aplica, la cerere, autoproducatorilor cu unitati sub 1 MW.

In plus, micii consumatori nu vor avea nevoie de licenta pentru producerea de energie electrica, a declarat, pentru „Adevarul", Alexandru Sandulescu, directorul Directiei de politica energetica din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), prezent la Forumul regional de energie FOREN, de la Neptun.

Necesarul propriu nu trebuie depasit

„Pana acum trebuia sa fii agent economic si sa obtii licenta de producator ca sa poti livra electricitate in sistemul energetic national. Pentru zona rezidentiala si consumatorii mici de genul unei ferme agricole - sa zicem - am prevazut acum aceste facilitati ca sa foloseasca resursele energetice regenerabile, dar in instalatii care sa nu depaseasca un MW instalat, pentru orice sursa, eoliana, hidro sau solara", a afirmat Sandulescu.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!