ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Programele de sustinere a viticultorilor trebuie transmise CE pana la sfarsitul lunii


 

Programele de sustinere a viticultorilor trebuie transmise CE pana la sfarsitul lunii


(16.06.2008)

Regulamentul (CE) NR. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comuna a pietei vitivinicole prevede normele specifice care se aplica productiei si comercializarii produselor viniviticole la nivel comunitar. Totodata, regulamentul prevede masuri de sprijin si de reglementare, norme privind comertul cu tarile terte si norme care reglementeaza potentialul de productie.

Proiectele de cercetare si masurile destinate sa sustina astfel de proiecte si masurile care sunt incluse in programele de dezvoltare rurala ale statelor membre sunt exceptate de la finantare prin intermediul prevederilor acestui regulament.
Fiecare stat membru producator mentionat in anexele documentului, inclusiv Romania, trebuie sa inainteze Comisiei Europene (CE), pana la 30 iunie 2008, un proiect de program de sprijin pe cinci ani. Masurile de sprijin din programele de sprijin se elaboreaza la nivelul geografic pe care statul membru il considera cel mai adecvat. Programul de sprijin trebuie sa fie rezultatul unei consultari cu autoritatile si organismele competente la nivelul teritorial corespunzator. Fiecare stat membru depune un singur proiect de program, care poate lua in calcul particularitati regionale.
Programele de sprijin devin aplicabile la trei luni dupa ce au fost inaintate Comisiei.

Sursa: Curentul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!