ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Biodieselul american "inflameaza" producatorii UE


 

Biodieselul american "inflameaza" producatorii UE


(16.06.2008)

In urma reclamatiilor producatorilor europeni de biodiesel, Uniunea Europeana a lansat o investigatie pentru a stabili daca importurile de biodiesel din Statele Unite incalca prevederile legislatiei comerciale internationale prin subventiile mari acordate producatorilor americani, transmite Reuters, citat de NewsIn.
"UE nu va tolera practicile comerciale incorecte si va analiza orice reclamatie bine fundamentata", a declarat Peter Power, purtator de cuvant al comisarului UE pentru Comert, Peter Mandelson.
Comisia Europeana a anuntat vineri ca exista suficiente dovezi pentru a lansa investigatii antidumping si antisubventii.
In luna aprilie, producatorii europeni de biodiesel au reclamat ca sunt dezavantajati de subventiile primite de concurentii din Statele Unite.
Producatorii din UE sustin ca rivalii americani beneficiaza de subventii mari, iar acest fapt a scos de pe piata o mare parte din afacerile europene de profil. Comisia Europeana pentru biodiesel a aratat ca este important ca UE sa ia rapid masuri impotriva importurilor de biodiesel care incalca regulile Organizatiei Mondiale a Comertului.

Sursa: Curierul National  

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!