ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » UE nu renunta la gigantii energetici


 

UE nu renunta la gigantii energetici


(10.06.2008)

Ministrii europeni pentru energie au decis sa nu separe activitatile de distributie de cele de productie ale companiilor din domeniu

Companiile energetice europene vor fi nevoite sa numeasca o conducere independenta pentru retelele de distributie, insa nu vor mai fi obligate sa vanda aceste active.

Reprezentantii pentru energie ai celor 27 de state europene s-au pus de acord asupra reglementarilor liberalizarii pietei energetice, insa nu fara a face compromisuri.

Germania si Franta au fost in continuare oponentele deciziei de separare a activitatilor de productie de cele de distributie, fapt pentru care ministrii europeni au decis ca aceasta reglementare sa nu mai fie obligatorie, ci sa ramana la latitudinea fiecarui guvern, relateaza Reuters.

Astfel ca, giganti europeni ai energiei, ca Electricite de France, Eni, RWE si E.ON, nu vor mai fi obligati sa-si vanda retelele de distributie. „Acordarea permisiunii ca gigantii energetici sa-si pastreze retelele de distributie a fost cel mai mare compromis pe care l-am facut, dupa parerea mea", a afirmat comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs, citat de „Wall Street Journal".

Trebuie doar acordul parlamentului

Desi nu toate statele comunitare s-au declarat incantate de toate punctele reglementarilor, oficialii UE au reusit sa ajunga la un acord asupra elementelor esentiale. Cu toate acestea, Austria si Portugalia au criticat compromisurile.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!