ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Un proiect din trei ia banii UE


 

Un proiect din trei ia banii UE


(10.06.2008)

Agentia de Plati pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit (ANPDR), care gestioneaza PNDR, a primit in total pe primele trei componente ale PNDR peste 1.850 de cereri de finantare, in primele doua luni. Solicitarile sunt de 1,1 miliarde euro, iar suma alocata a fost de 388,9 milioane euro.

In ciuda aglomeratiei, un proiect din trei depuse la Agentia de Plati beneficiaza de finantare din fondurile nerambursabile, alocate de UE si cofinantate de contribuabilii romani. "Daca vom compara Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR)

cu alte programe de finantare 1 din 3 proiecte depuse in cadrul  primelor sesiuni de finantare ale PNDR beneficiaza de finantare, in timp ce in cadrul programelor Phare doar 1 din 10 proiecte depuse au beneficiat de finantare", spune Laszlo Klarik, directorul general al APDRP, agentie aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, care coordoneaza selectarea si aprobarea proiectelor. "Daca proiectele satisfac conditiile unor grile precise de punctaj, criteriul de atribuire a banilor europeni nerambursabili «este primul venit, primul sosit»"ne-a declarat ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos. Insa proiectele care au primit unda verde, dar pentru care nu au ajuns banii in primele sesiuni se pot inscrie din nou in urmatoarele etape.

Procedurile de accesare a fondurilor au fost simplificate spre deosebire de programele precedente, sustine Gratiela Tiron, sef serviciu din Ministerul Agriculturii. Astfel, explica Tiron, fermierii  nu trebuie sa dovedeasca existenta cofinantarii proprii la depunerea proiectului, ci sa declare pe proprie raspundere ca pot asigura fondurile necesare derularii investitiei.

Sursa: Romania Libera


 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!