ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » APDRP va evalua cu prioritate proiectele depuse pentru masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” din PNDR in perioada martie-aprilie 2008


 

APDRP va evalua cu prioritate proiectele depuse pentru masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” din PNDR in perioada martie-aprilie 2008


(10.06.2008)

Ca urmare a numarului mare de proiecte ce vizeaza achizitionarea de utilaje agricole depuse pentru Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” din PNDR, in sesiunile martie si aprilie, respectiv 1431 proiecte, si luand in considerare situatia precara a parcului de tehnica agricola din Romania, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit va finaliza evaluarea cu prioritate a proiectelor depuse in cadrul acestei masuri si pregatirea lor pentru selectie.

 

In acest sens, din datele raportate de Directiile pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala judetene si centralizate la nivelul ministerului la sfarsitul anului 2007, se observa ca in parcul de tehnica agricola se aflau 174.000 tractoare, 24.100 combine de cereale, 139.700 pluguri, 82.900 mii grape cu discuri, 67.600 semanatori de diferite tipuri. Media suprafetei de teren arabil plus culturi permanente pe tractor fizic este de 54,11 hectare arabil/tractor fizic, iar pe combina de recoltat cereale, in varful campaniei, de 102,6 ha/combina. In celelalte state membre, la nivelul anului 2000, incarcatura medie pe tractor era de 14,24 ha/tractor, in Franta fiind de cca. 15,49 ha/tractor, in Marea Britanie de 11,86 iar in  Austria de doar cca. 4,4 ha/tractor.

 

Avand in vedere cele mentionate, precum si faptul ca mecanizarea agriculturii are un rol esential in efortul dezvoltarii unei agriculturi durabile, in toate componentele ei, consideram ca, in acest fel, o parte din neajunsurile intampinate in acest sector ar putea fi rezolvate, incepand cu acest an.

 

 

Serviciul Informare Promovare Comunicare al Directiei Generale Dezvoltare Rurala

Marea Britanie a finantat cu 4 milioane de euro reforma in justitie si accesul la fonduri structurale

Prin "Global Opportunities Fund", program finantat de Guvernului britanic, au fost derulate in patru ani 44 de proiecte in valoare de aproximativ 4 milioane de euro. "Desi nu se continua programulul bilateral, vom sprijini in continuare Romania ", a declarat Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii.

Proiectele au avut bugete intre 1.000 si 200.000 de Euro, 14 dintre acestea derulandu-se pe parcursul a doi ani financiari. Comitetul de evaluare din Marea Britanie a alocat cea mai mare parte a fondurilor catre proiecte din domeniul reformei sistemului judiciar, refomei administrative si pentru initiative anticoruptie.

Aceste 3 domenii au devenit prioritare dupa 2006, datorita corelarii lor cu obiectivele specifice (benchmarks) stabilite de Uniunea Europeana pentru Romania.

Astazi a avut loc ceremonia de incheiere a programului "Global Opportunities Fund". "Unii cred ca faptul ca nu va mai exista un program bilateral inseamna ca nu mai suntem interesati de Romania. Resping 100%aceasta conceptie. Vom sprijini in mod constant si practic Romania in viitor cu asistenta pentru accesarea fondurilor europene si cu asistenta practica axata pe schimb de experienta intre regiuni si orase", a spus Barnett.

Sursa: Hotnews


 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!