ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Varful inflatiei va fi atins luna aceasta


 

Varful inflatiei va fi atins luna aceasta


(22.05.2008)

Analistii financiari se asteapta sa ajungem mai devreme decat se credea la maximul scumpirilor anualizate

Inflatia anualizata poate atinge un varf al ultimilor doi ani si jumatate in mai sau iulie 2008, tinand cont ca media scumpirilor a fost foarte mica din lunile similare din 2007.

Presedintele Asociatiei analistilor financiari certificati - CFA Romania, Dragos Cabat, apreciaza ca actuala perioada este „critica" din punctul de vedere al evolutiei inflatiei anualizate, care „va atinge un nou varf, fie in mai, fie in iulie.

Abia dupa luna august, probabil ca inflatia anualizata va scadea", a spus analistul financiar, citat de Rompres, cu prilejul conferintei „Ziua Investitiilor Financiare", organizatala Sinaia.

Cabat a mai spus caeste „foarte posibil" ca BNR sa majoreze din nou dobanda de politica monetara, la 10 sau chiar 10,25%, nivel „suficient de ridicat pentru ca inflatia sa inceapa sa scada". In prezent, dobanda de politica monetara este de 9,75%.

Cu putin timp in urma, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca banca centrala ar putea reduce dobanda de politica monetarala sfarsitul anului, daca observa o schimbare in piata a perceptiei privind inflatia.

Guvernatorul BNR a afirmat ca nu vede o crestere a inflatiei in perioada urmatoare cu mult peste nivelul inregistrat in martie sau aprilie, dar ca tendinta de scadere a inflatiei se amana pentru septembrie-octombrie.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!