ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » A FOST SEMNAT ACORDUL DE IMPLEMENTARE A PROGRAMULUI ESPON 2013 DE CATRE MINISTERUL INTERNELOR SI AMENAJARII TERITORIULUI DIN LUXEMBURG –AUTORITATE DE MANAGEMENT A PROGRAMULUI


 

A FOST SEMNAT ACORDUL DE IMPLEMENTARE A PROGRAMULUI ESPON 2013 DE CATRE MINISTERUL INTERNELOR SI AMENAJARII TERITORIULUI DIN LUXEMBURG –AUTORITATE DE MANAGEMENT A PROGRAMULUI


(21.05.2008)

Prin semnarea de catre reprezentantul Guvernului Marelui Ducat de Luxemburg, domnul Jean - Marie HALSDORF, ministrul internelor si amenajarii teritoriului a „Acordului intre Statele Membre ale UE, Statele Partenere si Marele Ducat de Luxemburg, avand rolul de Autoritate de Management si Autoritate de Certificare, privind implementarea Programului Operational ESPON 2013” (Acordul de implementare a Programului ESPON 2013), a fost finalizat procesul de semnare a acestui document care creeaza fundamentul legal al implementarii programului. Acordul a fost semnat, anterior, in luna martie, de catre reprezentantul guvernului Romaniei, domnul László BORBELY, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor.

Programul ESPON 2013 este primul dintre cele 11 programe de cooperare teritoriala europeana (la care Romania participa, prin MDLP) pentru care procesul de semnare a acordului de implementare a fost incheiat.

Principalele obligatii ale Romaniei care decurg din Acordul semnat se refera la transferarea anuala a contributiei nationale la bugetul comun al programului, constituirea Punctului National de Contact ESPON si organizarea unui sistem eficient de management si control al utilizarii fondurilor programului pe teritoriul Romaniei.

Programul ESPON 2013 este un program operational in cadrul Obiectivului Cooperare Teritoriala Europeana al Politicii de Coeziune a Uniunii Europene, prin care se acceseaza fonduri pentru realizarea de studii si instrumente de cercetare in dezvoltare teritoriala din Fondul European de Dezvoltare Regionala in perioada 2007 - 2013.

Bugetul total al Programului ESPON 2013 este de 47,1 milioane de euro, iar contributia nationala a Romaniei la acest buget, corespunzatoare perioadei de programare 2007 - 2013, este de 350 mii Euro.

Primul apel pentru propuneri de proiecte in cadrul Programului ESPON 2013 a fost organizat in perioada 22 ianuarie - 22 martie 2008, iar procesul de selectie si aprobare a proiectelor care vor primi finantare din bugetul programului este in curs de finalizare.

Pentru mai multe informatii despre Programul ESPON 2013, puteti sa contactati: Autoritatea Nationala a Programului ESPON 2013 - Directia Generala Strategii si Politici pentru Coeziunea Teritoriala
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!