ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Creditele ipotecare si de consum vor continua sa creasca in 2008, in ciuda masurilor de temperare ale BNR


 

Creditele ipotecare si de consum vor continua sa creasca in 2008, in ciuda masurilor de temperare ale BNR


(21.05.2008) Majorarea dobanzii de politica monetara nu a influentat evolutia creditelor contractate de populatie, a declarat directorul Bancii Nationale a Romaniei, Ion Dragulin, in cadrul unui seminar organizat miercuri de Ziarul Financiar. In ciuda incercarilor BNR de temperare a cresterii creditelor, acestea isi vor continua in 2008 ritmul de crestere inregistrat in anii trecuti, a fost opinia unanim exprimata de specialistii sistemului bancar prezenti la eveniment.

"Populatia este interesata de suma lunara de achitat si mai putin de dobanda. Recentele majorari de dobanda nu au influentat evolutia creditelor", a afirmat directorul BNR, considerand ca evolutia creditelor este si o consecinta a optimismului romanilor ca veniturile se vor majora, in anii urmatori, pana la nivelul celor din Uniunea Europeana.

Totodata, atat directorul BNR, cat si economistul sef al BCR, Lucian Anghel, si consultantul companiei DTD Team Advisory Services, Dorin Cojocaru, au fost de parere ca imprumuturile isi vor continua ritmul de crestere din anii trecuti.

Lucian Anghel a aratat ca imprumuturile ipotecare vor avea in 2008 un ritm de crestere superior celui inregistrat de creditele de consum. "2008 va fi anul creditelor ipotecare din punct de vedere al ritmului de crestere, care va fi extrem de consistent si se va situa peste avansul creditelor de consum", a afirmat acesta.

Sursa: Hotnews

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!