ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Leul castiga 2 bani pana la 3,65 lei/euro


 

Leul castiga 2 bani pana la 3,65 lei/euro


(14.05.2008)

Leul s-a apreciat pana la finalul zilei cu 2 bani (0,56%), pana la 3,6495 lei/euro, ca urmare a anticipatiilor inflationiste anuntate, marti, de un reprezentant al Ministerului de Finante si a tendintei de apreciere fata de euro inregistrate si de alte monede din regiune, sustin dealerii.

"Leul s-a apreciat aproape toata ziua pentru ca aversiunea fata de risc a investitorilor s-a atenuat, iar monedele emergente s-au apreciat usor, ceea ce a atras si vanzari de euro contra lei", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

In plus, seful departamentului de macroeconomie al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Dorin Mantescu, a declarat, marti, ca inflatia din Romania ar putea atinge un nivel maxim de 9% in iulie, din cauza posibilei scumpiri a electricitatii, insa politicile fiscale si bugetare restrictive si o recolta buna ar putea sa o tempereze pana la finalul anului.

Din astfel de declaratii, piata a tras concluzia ca mai exista spatiu pentru o noua majorare a dobanzii de politica monetara, de la nivelul actual de 9,75% pe an, ceea ce ar face leul mai atractiv pentru investitori, a explicat Noaghea.
Moneda nationala s-a apreciat pe parcursul sedintei de marti, de la 3,6700 la 3,6495 lei/euro, iar la 17:45, dupa inchiderea sedintei valutare locale, bancile cumparau pe pietele internationale un euro cu 3,6510 lei si il vindeau cu 3,6570 lei.

Sursa:Wall-Street.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!