ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Fermierii, intre "Rabla" si fondurile europene


 

Fermierii, intre "Rabla" si fondurile europene


(14.05.2008)

Fermierii care vor sa-si cumpere un tractor nou au de ales intre accesarea fondurilor europene si prima de casare acordata prin programul Rabla deoarece, potrivit reglementarilor UE, cele doua programe se exclud reciproc, nefiind permisa acordarea unui dublu ajutor financiar pentru o achizitie.
Programul de innoire a parcului auto se extinde, in acest an, si la tractoare, iar persoanele fizice pot primi 17.000 lei pentru fiecare vehicul vechi, predat pentru casare. In egala masura, fermierii pot beneficia de cofinantare europeana pentru achizitia tractoarelor, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Totusi, un fermier nu poate sa beneficieze de o dubla finantare pentru cumpararea unui tractor.
"Un fermier nu poate sa acceseze fonduri europene pentru achizitia unui tractor daca a solicitat si prima de casare. Nu este permisa o dubla finantare pentru o singura achizitie, iar fermierul are de ales", a declarat, marti, pentru NewsIn, directorul in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Viviana Vasile.

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!