ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Frauda de la Bancpost a fost coordonata de clanuri interlope din Capitala


 

Frauda de la Bancpost a fost coordonata de clanuri interlope din Capitala


(14.05.2008)

Cercetarile in dosarul fraudei depistate la Bancpost, la inceputul lunii mai, conduc anchetatorii spre lumea interlopa a Capitalei - la doua grupari, una coordonata de un clan renumit iar cealalta cunoscuta pentru activitati de clonare a cardurilor, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Bancpost a fost "atacata" simultan de cele doua grupari, insa, in aceasta faza a anchetei, nu se confirma nicio legatura intre acestea.
Una dintre grupari, despre care datele pe care le detin anchetatorii arata ca ar fi fost coordonata de capii unui renumit clan din lumea interlopa din Bucuresti, s-ar fi folosit de informatii din interiorul bancii. Conform informatiilor, datele confidentiale ale clientilor Bancpost ar fi fost cumparate de membrii lumii interlope de la un fost angajat al bancii, responsabil cu securitatea IT. In acest fel, s-ar justifica seriile consecutive ale cardurilor fraudate.
Cealalta grupare, despre care exista suspiciuni ca ar fi clonat cardurile unor clienti Bancpost, este formata din membrii gruparilor destructurate de politisti in ultima perioada, dar care nu au putut fi pusi sub acuzare pentru fraude pe internet.
Potrivit surselor citate, membrii acestei grupari ar fi furat datele de identificare ale unor clienti Bancpost, folosindu-se de doua bancomate aflate in sectorul 6, unul in interiorul unui hipermarket, iar celalalt in zona Lujerului.

Sursa: 9am.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!