ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Senatul anuleaza taxa auto


 

Senatul anuleaza taxa auto


(14.05.2008)

Plenul Senatului, in calitate de prima camera sesizata, a decis astazi, cu 45 de voturi pentru, sase impotriva si o abtinere, abrogarea articolelor din Codul Fiscal referitoare la taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, ca si restituirea sumelor deja incasate.

Propunerea legislativa initiata de grupurile parlamentare ale PD-L a fost facuta la sfarsitul anului 2007 si prevede abrogarea articolelor din Codul Fiscal referitoare la taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule.
In plus, Ministerul Economiei si Finantelor este obligat sa restituie persoanelor fizice si juridice indreptatite sumele incasate prin taxele speciale pentru autoturisme si autovehicule in termen de 90 de zile de la depunerea de catre acestea a solicitarii, amendament care a schimbat varianta initiatorilor care doreau restituirea pana la 31 decembrie 2008.
Guvernul nu a sustinut proiectul, pe motiv ca inclusiv Comisia Europeana a considerat ca Romania practica o taxare excesiva a masinilor vechi din alte state membre si a solicitat autoritatilor de la Bucuresti inlocuirea taxei, iar nu eliminarea ei.
Pe ordinea de zi a Senatului a existat si o alta propunere legislativa pe aceeasi tema, a unui grup de parlamentari PC, care a fost amanat pentru o sedinta viitoare, din cauza neintrunirii numarului de voturi necesar. Potrivit amendamentelor votate in comisia de specialitate, proiectul PC stipuleaza ca proprietarilor de autoturisme si autovehicule care au platit incepand cu data de 1 ianurie 2007 taxa speciala cu ocazia primei inmatriculari in Romania li se returneaza integral sumele achitate, in termen de 90 de zile de la data depunerii solicitarii.
Toate grupurile parlamentare, mai putin PNL, si-au dat girul pentru initiativa PD-L, proiectul fiind adoptat cu 45 de voturi pentru, sase impotriva si o abtinere.

Sursa: 9am.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!