ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Bucurestiul, pe harta verde


 

Bucurestiul, pe harta verde


(09.05.2008)

Parcuri, case cu valoare istorica sau doar simple ateliere de reparat pantofi sunt cateva dintre locurile marcate pe harta. Bucurestenii sunt invitati sa o completeze.

Duminica dupa-amiaza, voluntarii asociatiei Goodartofnoon vor distribui gratuit asa-numita „harta verde" a Bucurestiului persoanelor care trec prin Parcul Cismigiu.

Cu ajutorul acestui document, oamenii vor vedea unde sunt spatiile verzi ale orasului, obiectivele culturale, centrele sociale, dar vor avea si informatii despre mediul înconjurator din zona urbana. De exemplu, exista pe harta un simbol destinat poluarii fonice. Zonele zgomotoase se gasesc în Piata Victoriei, pe Bdul Iancu de Hunedoara, Soseaua Stefan cel Mare, Piata Muncii, în unele puncte de pe Bulevardul Unirii si în multe intersectii din sudul Capitalei.

Propuneri online

Harta Verde are si o versiune online: www.hartaverde-bucuresti.ro, unde locuitorii Capitalei pot trimite propuneri pentru a include noi obiective. Propunerile vor fi analizate de o comisie care va hotarî daca respecta criteriile de eligibilitate sau nu. Validarea finala va avea loc la Green Map Sistem, în New York. Harta poate fi îmbunatatita pana anul viitor, în luna mai.

Simboluri universale

Cei care au întocmit documentul folosesc 170 de simboluri recunoscute în toata lumea, în sistemul Green Map, astfel încat oricine sa poata sa recunoasca o scoala, o biserica, un spital sau un parc. Exista 12 categorii de simboluri, reunite pe trei sectiuni: mod de viata durabil, natura, cultura si societate.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!