ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Britanicii, revoltati de taxele de mediu


 

Britanicii, revoltati de taxele de mediu


(05.05.2008)

Majoritatea cetatenilor din Marea Britanie cred ca guvernul se foloseste de incalzirea globala pentru a introduce noi taxe

Peste 70% din britanici nu sunt dispusi sa plateasca taxe mai mari pentru combaterea incalzirii globale. Aproape jumatate din cetatenii Regatului Britanic cred ca seceta si inundatiile nu au nicio legatura cu incalzirea globala, iar majoritatea considera ca taxele „verzi" contribuie numai la suplimentarea bugetului.

Un sondaj de opinie ale carui concluzii au fost publicate de cotidianul „The Independent" arata ca perceptia locuitorilor Marii Britanii asupra problemelor legate de efectele incalzirii globale nu coincide cu politica de mediu a autoritatilor.

Majoritatea britanicilor considera ca, prin masurile fiscale al caror scop declarat a fost acela al combaterii schimbarilor cli­­ma­tice, guvernul nu a ur­marit decat suplimentarea resurselor bugetare.

Schimbarile climatice, un fenomen firesc

Datele sondajului re­flecta, de asemenea, scepticismul britanicilor fata de efectele incalzirii globale, 34% din cei intervievati fiind de parere ca acest fenomen nu influenteaza in niciun fel alternanta fenomenelor meteorologice extreme, a caror frecventa a crescut considerabil in ultimii ani.

Mai mult, zece procente din respondenti declara ca incalzirea globala este un fenomen dezvoltat in mod natural. In ceea ce priveste eventualitatea introducerii unor noi masuri legislative privind mediul, aproape o treime din britanici declara ca nu sunt de acord. In acelasi timp, 31% din respondenti afirma ca taxele de mediu sunt absolut inutile atat timp cat nu se iau masuri concrete pentru reducerea numarului de curse aeriene si al masinilor din trafic.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!