ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Germania solicita o noua politica agricola


 

Germania solicita o noua politica agricola


(22.04.2008)

Criza alimentara poate fi rezolvata prin majorarea productiei agricole

Ministrul german al agriculturii, Horst Seehofer, crede ca actuala criza alimentara reprezentata de cresterea pretului la alimentele de baza poate fi contracarata printr-o reforma a politicii agricole europene. Noua politica ar trebui sa puna accentul pe accelerarea productiei in toata Europa.

„Este nevoie de o crestere a productiei agricole in intreaga Uniune Europeana, dar mai ales in tarile in curs de dezvoltare", a declarat Seehofer intr-un interviu publicat in ziarul „Bild", la sfarsitul saptamanii trecute.

Alimentatia, o problema globala

Reprezentantii Programului Mondial pentru Alimen­tatie al Natiunilor Unite (WFP) au estimat ca preturile la alimente au crescut cu 55 de procente din iunie anul trecut si pana in prezent. Pe fondul cresterii demografice s-a inregistrat o cerere din ce in ce mai mare la produsele alimentare in tarile emergente.

In plus, utilizarea anumitor cereale in productia de biocarburanti si reducerea productiilor agricole din cauza fenomenelor extreme ale climei au inrautatit lucrurile. „Trebuie sa producem mai mult pentru a preveni o viitoare explozie a preturilor", a spus Seehofer. Populatia mondiala numara in fiecare an inca 80 milioane de oameni, fapt pentru care WFP se asteapta ca cererea de hrana sa fie cu 60% mai mare in 2030.

Subventiile, in dezbatere

Alimentele s-au scumpit si din cauza subventiilor pe care Uniunea Europeana le-a acordat sectorului agricol. In saptamanalul german „Der Spiegel" se preciza, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Ministerul Finantelor din Germania planuieste sa reduca drastic subventiile agricole pentru a regla costurile la alimentele de baza.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!