ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Romanii din Spania, interesati cum sa-si deschida o afacere in Romania cu bani europeni


 

Romanii din Spania, interesati cum sa-si deschida o afacere in Romania cu bani europeni


(15.04.2008)

Numarul romanilor care au participat, in cea de-a doua zi, la bursa de slujbe din Spania a fost aproximativ egal cu al celor din prima zi, respectiv de 700 de persoane, cei mai multi fiind interesati de modul in care isi pot deschide o afacere in Romania cu bani europeni.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) Akos Derzsi a declarat, potrivit NewsIn, ca o realizare a actiunii organizate de autoritatile romane in Castellon de la Plana, Spania, a fost campania de informare a romanilor de acolo despre drepturile sociale pe care le au sau despre modalitatea in care pot folosi bani europeni pentru a-si deschide o afacere.
"Ne-a bucurat faptul ca foarte multi dintre cei prezenti s-au interesat despre cum sa-si faca o afacere folosind finantari europene. Se observa ca romanii vor sa se intoarca si vor sa se asigure ca isi pot deschide o afacere in Romania, folosind expertiza pe care au capatat-o in Spania", a spus Derzsi.
Secretarul de stat a mai spus ca muncitorii romani au depus si CV-uri pentru cele 11.000 de locuri de munca puse la dispozitie de autoritatile din Romania, dar ca numarul acestora va fi cunoscut in zilele urmatoare, cand vor fi centralizate datele.
Reprezentantul MMFES considera ca actiunea din Castellon de la Plana a fost un "real succes", la fel ca si cea de la Roma si ca Guvernul roman va contiuna cu organizarea unor astfel de burse. "Este o masura reala, prin care muncitorii romanii sunt dispusi sa se intoarca in tara. Dupa Paste vom sti exact care sunt rezultatele celor doua actiuni, pentru ca atunci cei interesati se intorc in tara si intra in contact cu angajatorii cu care au luat legatura la bursele organizate de noi", a mai spus Akos Derzsi.

Sursa: 9am 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!