ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Proiecte mari si fonduri mici


 

Proiecte mari si fonduri mici


(09.04.2008)

Parlamentul European a lansat in 2004 o serie de proiecte legate de transporturi, dar carora nu le-a alocat fonduri suficiente pentru a fi realizate. 30 din cele mai importante proiecte legate de transporturi vor costa cu mult mai mult decat a fost estimat, ceea ce indica o incertitudine a gradului de realizare a acestor proiecte, care vor trebui finantate si de guvernele unor tari care intampina probleme in ceea ce priveste fondurile necesare, relateaza cotidianul britanic Financial Times.
Raportul care va fi prezentat Parlamentului European de catre compania de servicii profesionale, PriceWaterhouseCoopers, acuza proiectul, care dispune de fonduri cu 40 de miliarde mai mici decat ar fi necesar, de un management slab, dificultati in planificari, lipsa de fonduri suficiente, precum si alte probleme.

Aceste proiecte au un rol strategic in dezvoltarea economica a UE

In 2004, Uniunea Europeana (UE) a identificat 30 de cai de transport - sosele, cai ferate si rute maritime - ca fiind prioritare pentru a fi exploatate, cu scopul de a integra economiile celor 27 de state membre ale Uniunii, promovandu-le astfel competitivitatea si pentru a sustine o dezvoltare economica stabila a Europei. Proiectele includ o legatura feroviara ce porneste din orasul francez Lyon si se va termina la granita de est a spatiului Uniunii cu Ucraina. De asemenea, acestea cuprind o alta legatura feroviara intre orasele Berlin (Germania) si Palermo (Italia), dar si o legatura rutiera intre orasele Gdansk (oras port din Polonia), Viena (capitala Austriei) si capitala Slovaciei, Bratislava.

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!