ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Ghidul solicitantului pentru fondul de crestere a competitivitatii economice


 

Ghidul solicitantului pentru fondul de crestere a competitivitatii economice


(08.04.2008)

Ghidul solicitantului pentru fondul de crestere a competitivitatii economice a fost lansat, joi, la Constanta de catre ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, comert, turism si profesii liberale, Ovidiu Silaghi. Obiectivul general al ghidului Il reprezinta cresterea productivitatii Intreprinderilor romanesti pentru reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii. Se asteapta ca masurile Intreprinse sa genereze, pana In 2015, o crestere medie a producti-vitatii de cca. 5,5% anual si vor permite Romaniei sa atinga un nivel de aproximativ 55% din media UE.
Aaturi de Ghidul solicitantului pentru IMM investitii mari si investitii mici, si acest document deserveste scopului major de crestere a productivitatii si pregatirea pentru concurenta pe piata a Intreprinderilor, In special a IMM-urilor.
Ministrul a declarat, Intr-o conferinta de presa, ca pana In prezent a fost In 27 de judete, iar dupa vizita de la Constanta va merge la Tulcea pentru a populariza modul de absorbtie de catre Intreprinzatori a fondurilor europene. Silaghi a precizat ca ministerul sau dispune de un fond de peste un miliard de euro, care se afla la dispozitia IMM care pot accesa sumele pe trei scheme de finantare: cea de consultanta pana la 10.000 de euro,  cea pentru investitii mici de pana la 250.000 de euro si pentru investitii mari pana la un milion si jumatate de euro.

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!