ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » IMM din panificatie pot depune cereri de finantare de la 1 mai


 

IMM din panificatie pot depune cereri de finantare de la 1 mai


(08.04.2008)

Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) din sectoare precum panificatia, producerea Inghetatei sau prelucrarea lemnului pot depune proiecte, Incepand cu 1 mai, pentru finantari de pana la trei milioane euro, printr-o schema de ajutor de stat din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). "Cererile se pot depune de la 1 mai, iar cinci luni consecutive, pana la sfarsitul anului 2008, IMM-urile pot sa faca depuneri. Daca nu se consuma fondurile, termenul de aplicare a schemei se poate prelungi si anul viitor. Cei care vor sa obtina aceasta schema de ajutor trebuie sa urmareasca acelasi principiu ca si la alte masuri din cadrul PNDR", a declarat agentiei Mediafax, Viviana Vasile, director In Ministerul Agriculturii.
Institutia a elaborat doua scheme de ajutor de stat pentru firmele din anumite domenii, care nu erau eligibile In cadrul masurilor programului de dezvoltare rurala. De prima schema de ajutor pot beneficia IMM din sectorul panificatie, dulciuri si produse zaharoase (fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase), Inghetata, alimente omogenizate si dietetice (de exemplu lapte praf pentru sugari, lapte si alimente pentru copii mici, alimente cu continut redus de calorii, pentru controlul greutatii, pentru sportivi).
Valoarea estimata a ajutorului de stat care va fi acordat prin aceasta schema este de 118,1 mil. euro, fonduri nerambursabile (reprezentand 80% finantare UE, 20% de la bugetul de stat). Valoarea maxima a finantarii acordate pentru un singur proiect este de 3 mil. euro, fondurile nerambursabile acoperind cel mult 50% din suma necesara investitiei (40% In cazul regiunii Bucuresti - Ilfov).

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!