ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Berlinul renunta la biocarburanti


 

Berlinul renunta la biocarburanti


(08.04.2008)

Mitul combustibililor verzi a fost daramat sub presiunea ecologistilor germani.

Germania a abandonat ideea de a folosi biocombustibili. Aceasta hotarare este o lovitura dura pentru politicile germane de mediu, care prezentau carburantii „verzi" ca fiind o solutie-miracol in razboiul dus impotriva incalzirii globale. Anuntul a fost insa bine primit de posesorii celor peste trei milioane de vehicule care nu se puteau adapta amestecului de etanol produs din plante si benzina obisnuita, impus, pana mai ieri, de Berlin.

Ministrul mediului, Sigmar Gabriel, se afla si el intr-o situatie destul de dificila, pentru ca folosirea masiva a carburantilor verzi reprezenta unul dintre pilonii politicii sale de mediu. Cotitura pe care va fi obligat sa o faca in discursul sau de-acum inainte nu este deloc usoara. Germania era recunoscuta, pana in urma cu cateva zile, ca facand parte dintre tarile europene hotarate sa adopte masiv biocarburantii, iar decizia de ieri da aceste planuri peste cap. Federatia germana a importatorilor de masini a fost cea care a determinat respingerea biocombustibililor.


Ei au prezentat dovezi conform carora 3,3 milioane de masini sunt incapabile sa-si adapteze motoarele la biocarburanti. Ministrul mediului anuntase anterior ca, daca se va constata ca numarul autovehiculelor ce nu pot sa se adapteze biocombustibililor va depasi un milion, atunci va abandona proiectul E10, menit sa reduca emisiile de carbon.

Sursa: Adevarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!