ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » SE LANSEAZ√ PROGRAMUL PHARE 2005 DE FORMARE A PROFESORILOR DIN LICEELE DIN MEDIUL RURAL


 

SE LANSEAZ√ PROGRAMUL PHARE 2005 DE FORMARE A PROFESORILOR DIN LICEELE DIN MEDIUL RURAL


(31.03.2008)

Centrul pentru perfectionarea profesionalã a profesorilor, din cadrul Universitãtii din Pitesti (DPPD) lanseazã in data de 29.03.2008 programul CALITATE IN EDUCATIE – CALED I, program de formare continuã a profesorilor din liceele din mediul rural din Judetele ARGES si TELEORMAN. Acest program face parte din proiectul Phare 2005, [Dezvoltarea formãrii continue a personalului din invatamantul preuniversitar, Cod PERSEUS: RO 2005/017-553.04.01.02.04.02.08] si a fost castigat de cãtre DPPD in urma unei competitii nationale.

Programul de formare continuã este acreditat de cãtre CNFP, insumeazã 90 de credite profesionale transferabile si un numãr de 320 de ore. Activitãtile presupuse de acest proiect sunt finantate din fonduri europene in proportie de 75% prin schema de finantare nerambursabilã PHARE 2005 si in proportie de 25% prin contributia Guvernului Romaniei. In acest sens, cadrele didactice vor beneficia, in mod gratuit, de pachetul complet de 90 de credite profesionale transferabile pe care, conform normativelor in vigoare, un profesor trebuie sã le achizitioneze in 5 ani.

Programul are drept scop antrenarea profesorilor din liceele din mediul rural intr-un proces de dezvoltare personalã si profesionalã in conformitate cu cerintele actuale promovate pe plan european, dar si pe plan national. Profesorii vor putea deveni, astfel, furnizori ai unei autentice culturi a calitãtii in unitãtile scolare de invãtãmant pe care le reprezintã si vor putea valorifica potentialul existent in comunitatea localã in care ei isi desfãsoarã activitatea.

Programul se va desfãsura pe o perioadã de 12 luni, incepand cu luna martie a anului curent si se va incheia in luna februarie a anului 2009.

Mai multe informatii pot fi obtinute accesand pagina web a proiectului www.dppd.pitesti.ro/caled1, precum si de la directorul de proiect prof. univ. dr. Liliana EZECHIL, telefon/fax 0248.215.061, email: ezechil2002@yahoo.com, dppd.upit@gmail.com.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!