ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Consiliul Judetean Timis, finantat cu 100 milioane de lei


 

Consiliul Judetean Timis, finantat cu 100 milioane de lei


(31.03.2008)

Consiliul Judetean Timis a aprobat prin Hotarare a plenului semnarea contractelor de imprumut in valoare de 100 mil. lei, de care va beneficia in urmatorii 20 de ani. Imprumutul este  format din linie de credit revolving "bridge loan" cu plafon de 100 milioane RON, pe o perioada de 3 ani ce va fi refinantat prin emisiune de obligatiuni pe piata interna de capital in valoare de maximum 100 mil. lei cu o maturitate de 17 ani, potrivit unui comunicat de presa.
''Acest produs complex va asigura echitate in finantarea investitiilor si un grad de indatorare scazut. Sistemul de finantare este flexibil, astfel pe perioada de tragere nu se vor rambursa rate de capital, iar dobanzile vor fi calculate si platite doar pentru sumele utilizate pentru realizarea obiectivelor. Emisiunea de obligatiuni destinata refinantarii creditului va avea o valoare egala cu valoarea costurilor neeligibile spre a se finanta din fonduri U.E.'', se arata in comunicat.
"Am accesat acest instrument de finantare format din linie de finantare de tip Bridge Loan si obligatiuni emise pe piata interna de capital, constientizand importanta unei bune absorbtii in urmatorii ani a fondurilor europene in conditii de costuri minime privind finantarea si cofinantarea obiectivelor prioritare. Prin acest imprumut se vor finanta si cofinanta noi obiective de investitii cu aport insemnat la dezvoltarea judetului. Aceasta decizie a fost sustinuta de catre Consiliul Judetean in contextul perspectivelor de imbunatatire si dinamizare a climatului socio-economic al judetului Timis'', a declarat Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean Timis.
Potrivit acestuia, lista cu obiectivele ce vor fi finantate din acest imprumut cuprinde: reabilitarea DJ 572 si a DJ 691, centura de ocolire a orasului Buzias, infrastructura de afaceri a zonei industriale Sacalaz si alte investitii ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii si ridicarea standardului de viata.

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!