ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Primele patru proiecte din POS-ul pe Mediu sunt deja la CE, spre aprobare


 

Primele patru proiecte din POS-ul pe Mediu sunt deja la CE, spre aprobare


(24.03.2008)
Comisia Europeana urmeaza sa aprobe patru proiecte finantate prin Programul Operational Sectorial (POS) pentru Mediu, toate pentru managementul apelor, acest program fiind cel mai avansat dintre cele sapte, pe care Romania trebuie sa le aplice pana in 2013.
Potrivit directorului din Ministerul Economiei si Finantelor (MEFIn Romania, primele lansari de finantari s-au facut spre sfarsitul anului 2007 si in primele luni ale lui 2008. Reprezentantul MEF a explicat ca, pana la sfarsitul anului in curs, s-ar putea finaliza primele proiecte, respectiv cele pentru care este nevoie de finantari mici, de citeva zeci de mii de euro. Totodata, Ciobanu a spus ca primele lansari au si scopul de a testa corectitudinea documentelor si reactia celor care aplica.), Stefan Ciobanu, o prima cuantificare a gradului de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune va putea fi facuta la sfarsitul anului 2008 sau chiar in 2009, dar acest lucru nu inseamna ca Romania pierde banii alocati de UE pentru acesti ani. Ciobanu a explicat ca, in primul an de la aderare, se finalizeaza documentele cadru de implemenatare a POS-urilor, ghidurile de aplicare, se clarifica situatiile care implica ajutorul de stat, se lanseaza primele cereri de propuneri si se aproba primele proiecte.
Ciobanu a dat drept exemplu celelalte tari care au aderat la UE, in 2004, si care au putut prezenta cifre despre gradul de absorbtie a banilor europeni abia la finalul anului 2006 sau in 2007, cand acest indicator a fost de 10-15%.

Sursa: Standard

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!