ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » UPDATE: 60 proiecte de "modernizare a exploatatiilor agricole", depuse pentru finantare UE. Primul proiect de "renovare a satelor" provine din Maramures


 

UPDATE: 60 proiecte de "modernizare a exploatatiilor agricole", depuse pentru finantare UE. Primul proiect de "renovare a satelor" provine din Maramures


(24.03.2008)

Viviana Vasile, directorul general pentru dezvoltare rurala din Ministerul Agriculturii a declarat ca, in circa doua saptamani de la lansarea Programului National de Dezvoltare Rurala, au fost depuse pentru finantare 62 proiecte, cele mai multe dintre acestea pentru "Modernizarea exploatatiilor agricole".

Doua proiecte au fost depuse pentru masura "Renovarea si dezvoltarea satelor" si niciun proiect pentru "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere".

Cei interesati mai au timp sa depuna proiecte, in cadrul acestei prime licitatii, pana la 28 martie.

Viviana Vasile a mai precizat cateva lucruri legate de conditiile impuse pentru finantare:

  • Decizia de a elimina complet costurile cu achizitia terenului (valabile, initial, in limita de 10% - n.r.) din randul celor eligibile a fost cauzata de "problemele care apar la evaluarea terenurilor".
  • Pentru activitatile non-agricole care pot primi finantare (prin Axa 3 - destinata diversificarii economiei rurale si imbunatatirii vietii din spatiul rural) nu va fi intocmita o anumita lista a codurilor CAEN. In Program sunt listate tipurile de activitati eligibile si neeligibile (paginile 290 - 292 din PNDR - document atasat, n.r.)
  • zonele sub-urbane (comune sau sate aflate pe raza oraselor) nu sunt eligibile in cadrul PNDR, cu exceptia Axei 1 - "Cresterea competitivitatii sectorului agricol si forestier".
  • lista cu "zonele dezvoltate din punct de vedere turistic" va fi publicata odata cu Ghidul solicitantului pentru Masura 3.1.3 - "Incurajarea activitatilor turistice". In aceste zone nu se va accepta infiintarea de pensiuni turistice, ci doar modernizarea celor existente.

Sursa: Hotnews

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!