ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Din toamnă, UE impune coduri paneuropene pentru achiziţiile publice


 

Din toamnă, UE impune coduri paneuropene pentru achiziţiile publice


(24.03.2008)

Din toamna, UE impune coduri paneuropene pentru achizitiile publice

Incepand cu 15 septembrie 2008, statele membre sunt obligate sa foloseasca un vocabular comun privind achizitiile publice. Scopul deciziei Comisiei Europene este de a unifica referintele folosite de entitatile si autoritatile contractante pentru descrierea obiectului achizitiei.
Ultimele modificari ale vocabularului comun privind achizitiile publice (CPV) s-au produs in 2004. Realitatile pietei au impus ca structura, codurile si descrierile CPV sa fie adaptate sau modificate, din nou, la finalul anului trecut. Noile prevederi se aplica sistemului electronic de achizitii publice, indiferent de natura lor, de la cele din sectoarele apei si energiei, la cele din transporturi si servicii postale. Chiar si domeniile considerate speciale, cum este sistemul de aparare, vor trebui sa aplice coduri noi pentru clasificarea echipamentelor si serviciilor militare, mai ales ca vechile coduri nu acopereau cercetarea si tehnologia militara de ultima generatie. Avand in vedere evolutia pietei si necesitatile utilizatorilor, a fost modificat si vocabularul suplimentar, care cuprinde acum caracteristici ale produselor si ale serviciilor.
CPV cuprinde un vocabular principal si un vocabular suplimentar. Vocabularul principal se bazeaza pe o structura ramificata de coduri de pana la noua cifre, carora le corespunde o denumire care descrie produsele, lucrarile sau serviciile care reprezinta obiectul contractelor de achizitie.  

Sursa: Curentul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!