ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Finanţare Firmele pot obţine bani europeni pentru calculatoare noi


 

Finanţare Firmele pot obţine bani europeni pentru calculatoare noi


(10.03.2008)

Firmele româneşti care vor să se doteze cu echipamente IT şi software de ultimă generaţie vor putea accesa în acest an fonduri structurale nerambursabile destinate IMM-urilor. Este vorba despre Axa 4 – „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local” a Programului Operaţional Regional (POR). Această măsură se adresează microîntreprinderilor din mediul urban care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei, al serviciilor sau al construcţiilor.

Prioritate vor avea microîntreprinderile din oraşele mici şi mijlocii, în scopul de a crea locuri de muncă şi de a sprijini restructurarea şi redresarea economică a zonelor aflate în declin. Suma totală disponibilă pentru această axă până în 2013 este de 795 de milioane de euro, din care 633 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Finanţarea acoperă maxim 40% din cheltuielile eligibile

Cei care doresc să-şi finanţeze o astfel de investiţie din bani europeni trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. În afară de statutul de microîntreprindere, solicitantul trebuie să îşi fi desfăşurat activitatea de-a lungul a cel puţin un an fiscal şi să fi obţinut venituri din această activitate în ultimul an. De asemenea, firma nu trebuie să fie în stare de insolvenţă, de faliment sau de lichidare, să nu aibă întârzieri la plata taxelor către bugetul de stat şi credite restante la data depunerii cererii de finanţare. 

Microîntreprinderile pot conta pe fondurile europene pentru achiziţia de sisteme IT performante, fie că este vorba despre calculatoare, imprimante sau alte echipamente periferice necesare pentru desfăşurarea activităţii la standarde cât mai înalte. De asemenea, este acoperită şi cumpărarea de diverse sisteme de operare în funcţie de profilul fiecărei firme. Proiectul trebuie să fie cuprins între 70.000 lei şi 1,7 milioane de lei, echivalentul a 20.000 – 500.000 de euro. Însă firmele nu vor primi toţi aceşti bani ci maxim 200.000 de euro. Restul investiţiei trebuie să fie acoperit din fonduri proprii.

Depunerea unui dosar stufos – obligatorie pentru accesarea fondurilor.

Sursa: Gandul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!