ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » UE a blocat banii comunitari destinaţi Bulgariei


 

UE a blocat banii comunitari destinaţi Bulgariei


(10.03.2008)

După ce a pierdut fonduri din PHARE, ISPA şi Programul de Dezvoltare Regională, Sofia rămâne şi fără 100 de milioane de euro din SAPARD

* Bulgaria trebuie să şi returneze banii pentru contractele unde s-au descoperit nereguli

Veşti proaste pentru autorităţile de la Sofia. Într-un timp relativ scurt, Executivul European le-a înştiinţat, prin intermediul unei noi scrisori, că vor suspenda plăţile pentru un alt program de pre-aderare, SAPARD. Mai exact, Bruxelles-ul a îngheţat banii destinaţi procesării şi comercializării produselor agricole şi din peşte, potrivit documentului trimis Guvernului bulgar şi făcut, ieri, public presei de parlamentarul de opoziţie Iane Ianev, informează „Novinite.com”. Potrivit acestuia, decizia de suspendare a fost determinată de problemele constatate în utilizarea fondurilor SAPARD anul trecut.

CORUPŢIE MARE, PIERDERI DE SUTE DE MILIOANE DE EURO

În urma îngheţării banilor din „Măsura 2” a programului SAPARD, Bulgaria riscă să piardă între100-150 milioane de euro. Mai mult, Bruxelles-ul a început procedura de recuperare a banilor de la beneficiarii unde s-au constatat nereguli, a mai declarat deputatul bulgar. În cazul în care aceştia nu vor putea să dea fondurile înapoi, banii vor fi returnaţi din buget. Ianev a calificat aceste măsuri drept „un imens scandal”, care va încetini absorbţia fondurilor europene pentru zonele rurale. „Aceasta înseamnă că există o corupţie enormă în mecanismele de absorbţie a banilor europeni”, a spus parlamentarul bulgar.

SOFIA „RECIDIVEAZĂ”

Sursa: Gandul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!