ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Piaţa de leasing a urcat peste estimări, pānă la aproape 5 miliarde de euro


 

Piaţa de leasing a urcat peste estimări, pānă la aproape 5 miliarde de euro


(10.03.2008)

Valoarea bunurilor finanţate pe piaţa românească de leasing a avansat cu 51,59% până la 4,94 miliarde euro în 2007, în special datorită intrării de noi societăţi, depăşind astfel estimările iniţiale cu circa 650 milioane euro, a spus ieri secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu. Estimările iniţiale ale Asociaţiei de Leasing şi Servicii Financiare Nebancare (ALB) cu privire la piaţa leasingului autohton vizau o valoare de 4,3 miliarde euro în 2007, în creştere cu 32% faţă de 2006, când au fost finanţate bunuri în valoare de peste 3,26 miliarde euro.

Anul trecut, ponderea auto a scăzut cu aproximativ 2%

Ahciarliu a menţionat că în 2007 segmentul imobiliar şi-a dublat ponderea, de la 5% la aproape 10%, ponderea echipamentelor a crescut de la 20 la 22%, în timp ce ponderea auto a scăzut de la 70% la aproximativ 68%. "Au fost intrări noi în piaţă (n.r. societăţi de leasing) pe care nu am avut timp să le evaluăm şi care au depăşit aşteptările noastre pentru primul an de activitate", a explicat Ahciarliu pentru NewsIn. Ea a adăugat că asociaţia a estimat o creştere de numai 32% în condiţiile în care 2007 era primul an de funcţionare a pieţei de leasing sub autoritatea Băncii Naţionale a României (BNR).
"Se pare că reglementările aduse de banca centrală au fost de bun augur, în sensul că am început să revenim toţi pe un standard unic de înţelegere a acestui business, a normelor de prudenţialitate şi aş putea spune şi pe standarde unice de raportare", a mai spus secretarul general al ALB.

Active totale de 5 mld. euro pentru societăţile de leasing în 2007.

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!