ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Analiştii estimează creşterea economică Óntre 5,4 şi 6%


 

Analiştii estimează creşterea economică Óntre 5,4 şi 6%


(03.03.2008)

Economia României şi-a temperat anul trecut ritmul de creştere la 5,4 - 6%, de la 7,7% în 2006, afectată de seceta din vară, care a redus producţia agricolă, şi de turbulenţele de pe pieţele internaţionale, ce au temperat avansul economic la nivel mondial, susţin analiştii chestionaţi de NewsIn.
Ultima estimare publicată în toamnă de Comisia Naţională de Prognoză, pe care se bazează proiecţiile guvernamentale, indica o creştere economică de 6,1% pentru anul trecut.
Analiştii avertizează, însă, că estimările asupra evoluţiei PIB pe anul trecut pot fi îndepărtate de cifrele reale din cauza volatilităţii demonstrate de segmentul agricol şi de încasările la bugetul de stat.
"Având în vedere volatilitatea ridicată a producţiei agricole şi a taxelor nete pe produs, orice prognoză poate fi destul de îndepărtată de datele efective", a declarat economistul-şef al Raiffeisen Bank România, Ionuţ Dumitru, pentru NewsIn.
El avertizează că "avansul PIB-ului pe întreg anul 2007 are mari şanse să fie sub creşterea înregistrată în primele nouă luni ale anului, deoarece, în ultimul trimestru, industria, construcţiile şi vânzările din retail au scăzut faţă de trimestrul precedent".

Sursa: Curierul National

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!