ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Parlamentul European: 85% din fondurile fraudate in UE, concentrate in 4 tari


 

Parlamentul European: 85% din fondurile fraudate in UE, concentrate in 4 tari


(20.02.2008)

Raportul adoptat marti de Parlamentul European se refera la "Protejarea intereselor financiare ale Comunitatilor - Lupta impotriva fraudei - Rapoarte anuale 2005-2006".

"Toate instiintarile privind protejarea intereselor financiare ale Comunitatilor si in special cel pentru exercitiul financiar 2006, au devenit mai analitice", se arata in comunicatul PE.

Cu toate acestea, raportul atrage atentia ca "statisticile se bazeaza pe diverse structuri nationale foarte eterogene, cu sisteme administrative, juridice, de control si de inspectie diferite".

Nereguli in cheltuirea fondurilor structurale, notificate de statele membre:

"Cuantumul afectat de nereguli a crescut cu 17%, de la 601 milioane euro in 2005 la 703 milioane euro in 2006", arata comunicatul PE.

Neregulile au vizat in special Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDER) si Fondul Social European (FSE), in timp ce aproximativ 85% din suma afectata de nereguli (438,1 milioane EUR) din cadrul fondurilor structurale au vizat, in 2006,
Germania, Spania, Italia, Portugalia si Regatul Unit.
Deseori, beneficiarii au facturat cheltuieli neeligibile. Aceste detalii au fost descoperite dupa verificarea documentelor", transmite PE.

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!