ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » 16 linii de finantare deschise pentru proiecte de resurse umane


 

16 linii de finantare deschise pentru proiecte de resurse umane


(18.02.2008)
 
Comisarul european Vladimir Spidla a lansat la Bucuresti 16 licitatii de proiecte pentru care sunt alocate 177 de milioane de euro de la UE prin Programul Operational "Dezvoltarea Resurselor Umane". Proiectele pentru finantare se pot depune online.
Este vorba despre proiecte "strategice", de dimensiuni mari (la nivel regional sau national), cu valori de minim 500.000 de euro si maxim 5 milioane de euro. Solicitantii sunt autoritatile publice locale nationale si locale.
In premiera: transmiterea electronica a proiectelor
Vladimir Spidla, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si egalitate de sanse a declarat, la lansarea programului, ca se incearca permanent simplificarea procedurilor de gestionare a fondurilor, considerate prea birocratice. Astfel, potrivit ministrului Muncii, Paul Pacuraru, proiectele de resurse umane pot fi depuse online pentru a primi finantare europeana.
Cele 16 linii de finantare pot fi consultate aici. Administrarea electronica se va realiza  prin
Noutati in redactarea si evaluarea cererilor de proiecte
"Completarea online a unei cereri de finantare poate dura circa trei ore iar solicitantii pot verifica online, intr-un mod transparent, rezultatul evaluarii", a explicat Cristina Iova, directorul Autoritatii de Management pentru Programul Operational "Dezvoltarea Resurselor Umane".
Aceasta a mai spus ca solicitantii pot primi un avans de pana la 20% pentru a demara proiectele, pentru primele cinci din cele sase "Axe prioritare" ale programului.

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!