ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Romānia, străină de inovaţia īn economie


 

Romānia, străină de inovaţia īn economie


(18.02.2008) Orice manual de politici macroeconomice reliefează faptul că, chiar şi în globalizare, câştig de cauză în competiţia acerbă de pe piaţă vor avea statele care inovează.
Cu alte cuvinte, găseşti primul o afacere, o dezvolţi, iar atunci când pe segment sunt deja prea mulţi producători, vinzi sau lichidezi şi identifici alt business. Uşor de spus, greu de realizat însă. România se plasează pe ultimul loc în UE în funcţie de gradul de inovaţie din economie, cu un punctaj mai mic decât jumătate din media obţinută de statele Uniunii, se arată într-un studiu realizat pentru Comisia Europeană.
Indicele UE al gradului de inovaţie în economie este de 0,45 puncte, în timp ce punctajul României şi Bulgariei este de 0,18 puncte, respectiv de 0,23 puncte.
Turcia este singurul stat cuprins în acest studiu care are un indice mai mic decât al României, respectiv de 0,08 puncte.
România şi Bulgaria se află în categoria statelor care recuperează decalajele faţă de celelalte state, alături de Malta, Lituania, Ungaria, Grecia, Portugalia, Slovacia, Polonia, Croaţia şi Letonia.
Deşi indicele obţinut de aceste ţări este mult sub media UE, punctajul lor se va îmbunătăţi.

Sursa: Curentul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!