ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) va finanta cu 66,8 milioane de euro proiectul


 

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) va finanta cu 66,8 milioane de euro proiectul


(30.11.2007)Guvernul a aprobat, ieri, Hotararea privind semnarea Acordului - cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru finantarea proiectului “Reforma educatiei timpurii in Romania”.

Proiectul are in vedere imbunatatirea managementului gradinitelor, prin optimizarea planificarii in cadrul unitatilor de invatamant prescolar prin implicarea si participarea activa a parintilor, precum si prin dezvoltarea profesionala a managerilor din gradinite (aproximativ 2.500 manageri formati), care beneficiaza de oportunitati de dezvoltare profesionala pe o perioada de maxim 4 ani.

In cadrul proiectului se vor urmari: imbunatatireacompetentelor si abilitatilor educatorilor din sistem, ca urmare a oportunitatilor de dezvoltare profesionala oferite pe o perioada de maximum 4 ani (cca. 35.000 profesori), reabilitarea/consolidarea a 340 de gradinite si constructia a 410 gradinite noi.

Vor fi infiintate servicii imbunatatite pentru copiii cu nevoi speciale, vor fi create 318 Centre de Resurse ce ofera servicii integrate si alternative stabilite la nivel national.

Costul total net estimat al Proiectului, saprevazut a se implementa pe perioada 2007-2011, se cifreaza la 88,3 milioane euro si este finantat de BDCE cu 66,8 milioane euro si de Guvernul Romaniei cu 21,5milioane euro.  

 

Sursa: Euractiv, 30 Noiembrie 2007

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!