ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Romania, pe primul loc in UE ca numar de taxe platite de companii


 

Romania, pe primul loc in UE ca numar de taxe platite de companii


(21.11.2007)

In lume, ocupam „abia“ pozitia a patra, cu 96 de taxe care trebuie platite intr-un an de o firma.

Romania se afla pe pozitia a patra in lume si pe primul loc in Uniunea Europeana in functie de numarul taxelor pe care o companie trebuie sa le plateasca intr-un an, cu 96 de impozite si taxe, nivel de peste doua ori mai mare decit cel din alte state europene, precum Polonia si Slovacia, potrivit PwC.

Romania a urcat o pozitie in clasament fata de editia din anul 2006, cind numarul taxelor identificate de autorii studiului s-a ridicat la 89.

In acest an, pe primele trei pozitii in lume dupa numarul de taxe platite de o companie intr-un an se afla Belarus - 124 de taxe, Uzbekistan - 118 si Ucraina - 99, se arata in raportul „Paying Taxes 2008“, realizat de compania de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers (PwC) si de Banca Mondiala, care a analizat 178 de tari. Autorii studiului precizeaza ca, desi in Romania si Ucraina a fost introdusa taxa unica de impozitare, numarul mare al celorlalte taxe percepute in aceste tari diminueaza beneficiile acestui sistem de impozitare.

„Numarul taxelor solicitate in Romania este mai mare decit in orice alt stat din Uniunea Europeana, diferenta fiind foarte mare. Locul doi in Uniunea Europeana in functie de acest criteriu este ocupat de Polonia, care percepe anual un numar de circa 40 de taxe, mai putin de jumatate din nivelul din Romania“, se afirma in studiu.

Sursa: Cotidianul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!